Ma 2024. június 18. kedd, Levente napja van. - Holnap Gyárfás napja lesz.
   

PROGRAMKERESŐ
 
Ke Sz Cs Sz Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Európai Uniós pályázatok
Határtalanul pályázatok

Rólunk írták1 2 3 4 5 következő 10 »

oldal:1/5 bejegyzés:10/45

Rekord számú nyelvvizsga és felvételi siker a Gimiben »
Rekord számú nyelvvizsga és felvételi siker a Gimiben

A nyáron minden gimnázium izgalommal várja a híreket, hogy a már végzett tanítványoknak sikerül-e a kiválasztott pályán elindulni, bejutnak-e egyetemre, hogyan boldogulnak az életben. A ceglédi Kossuthból idén 113 főt vettek fel egyetemekre, és emellett a végzős évfolyam tanulói 146 nyelvvizsgát is megszereztek – mindkettő rekord az intézmény történetében.  Az eredményekkel kapcsolatban kérdeztük Gulyás Zoltán igazgató urat:

– Milyen továbbtanulási eredményeket hozott az elmúlt tanév?

bővebben »

Tanári példa »
Tanári példa

Lendületesen, érdekesen mesél. Arról, hogy az egykori törteli kis srác hogyan küzdötte fel magát az érvényesülés meredekén a katedráig, a fölöttes rangig, a magiszterségig. Kitartó munkával, elszánt akarattal. E tulajdonságokkal vágott maga előtt utat, mint a vitéz a mesében. A mese példázat is. TŰRI LÁSZLÓ tanáré is, aki tanári – mesteri – módon élte, éli életét.

–    Mi történt hatvan évtizeddel ezelőtt Törtelen?

 

bővebben »

"Gazdálkodj okosan!" — modern PÉNZ-ügyek a Gimiben »
"Gazdálkodj okosan!" — modern PÉNZ-ügyek a Gimiben

Mindannyian tapasztaljuk, hogy a pénzzel kapcsolatos döntések részét képezik mindennapjainknak, és az első zsebpénztől kezdve egészen a nyugdíjas évekig életünk fontos velejárói.

A Kossuth Gimnáziumban régóta fontos feladatnak tekintik a pénzügyi és gazdasági kultúra fejlesztését, erről kérdeztük Gulyás Zoltán igazgató urat:

bővebben »

Könyvbemutató Berda Józsefről »
Könyvbemutató Berda Józsefről

A Ceglédi Kossuth Gimnazisták Öregdiák Egyesülete és a Turini Százas Küldöttség Múzeumbaráti kör szervezésében mutatták be a Kossuth Múzeumban október 7-én Sipos Lajos Berda Józsefről készült könyvét. A rendezvényen köszöntőt mondott Reznák Erzsébet múzeumigazgató és Kürti György nyugalmazott gimnáziumigazgató is. A “Kritikai pályarajz" alcímet viselő kötet hiánypótló, mert a korábbi források és új információk bevonásával szeretne hírt adni a korszakról, Berda József életművéről, a személyes sorsot kísérő anekdotákról, húslevesekről, somlai borról, ceglédi homoki fehérről. Mindenekelőtt azonban azt a Berda Józsefet szeretné bemutatni, akiről Vas István ezt írta: egyike a magyar irodalom öt legjelentősebb költőjének.

bővebben »

Szemetet szedtek a gimnazisták
Szemetet szedtek a gimnazisták

Városszerte szedték az eldobált szemetet a gimnázium tanulói környezetvédelmi projekthét keretében. Minden osztályból önkéntesen jelentkezhettek a tanulók az akcióra. Zsákokkal, kesztyűkkel felszerelkezve az alsóbb évfolyamosok a gimnázium épülete körül, a Rákóczi úton, a nagyobbak messzebb, a város több pontján szedték a szemetet. A Törteli úton a város határán különösen sokat találtak, a kísérőtanárok beszámolója szerint, a gyerekek megdöbbentek a hulladék mennyiségén.

A környezetvédelmi projekthét ezen a héten rendhagyó fizikaórával folytatódik, amelyen környezetvédelemmel kapcsolatos kísérleteket láthatnak majd a diákok.

 

www.cegledipanorama.hu


2016.10.11. 11:17


Értékelés: 1/31
Még nincsenek hozzászólások | Hozzászólok

Érdemes (a Gimiben) tanulni »
Érdemes (a Gimiben) tanulni

A nyáron minden középiskola izgalommal várja a híreket: a már végzett tanítványoknak sikerül-e a kiválasztott szakmában elhelyezkedni, bejutnak-e egyetemre, hogyan boldogulnak az életben. A ceglédi gimnáziumban július 26. – noha a nyári szünetre esett – fontos nap volt, ugyanis ekkor hirdették ki az idei felvételi ponthatárokat. Az eredményeket ismerjük, már a beiratkozások is lezajlottak, indul a felsőoktatás is, és ezzel kapcsolatban kérdeztük Gulyás Zoltán igazgató urat:

bővebben »

A hősökre emlékeztek a gimnáziumban »
A hősökre emlékeztek a gimnáziumban

Tisztelet illeti a hősöket, hiszen viharos években küzdöttek Magyarországért, a nevüknél sokkal többet mond el róluk életük, cselekedetük - fogalmazott Takáts László, a Hősök napi megemlékezésen. Május utolsó vasárnapján a világháborúkban elesett magyar katonák előtt hajtunk fejt az ország. Május 28-án délelőtt a gimnáziumba várták az emlékezőket, majd a résztvevők az első- illetve a második Világháborús emlékműnél tették tiszteletüket a világégésben meghalt katonák és civil áldozatok előtt.

bővebben »

Húsz éves testvérkapcsolatát ünnepli Cegléd és Csíkszereda »
Húsz éves testvérkapcsolatát ünnepli Cegléd és Csíkszereda

Egyszerű, közvetlen szavakkal köszönte meg vasárnap Csíkszereda Ceglédnek a húsz éves testvérvárosi kapcsolatot. Míg vasárnap a ceglédi vendégek kórusa koncertezett, hétfőn 17 órától közös koncertet adnak a Vár téren, a helyi Nagy István művészeti iskola kórusával.

"Együttlét és megmaradás" kulcsszavakat kiemelő ünnepi istentisztelettel, majd a ceglédi, világhírű Kossuth Lajos Gimnázium Leánykara koncertje harmóniájával köszöntötte vasárnap Csíkszeredában egymást a helyi önkormányzat és a ceglédi városvezetés. A két évtizede keletkezett kapcsolat nem csupán önkormányzati, hanem egyben a ceglédi Leánykar és a helyi Nagy István művészeti iskola énekkarainak testvérkapcsolata is, ezért a kórusművek a testvérség közös nyelve is – fogalmazódott meg az ünnepen.

bővebben »

Szemével csillagokat vezényel »
Szemével csillagokat vezényel

Körünkben sorozatcímmel pódiumra hívja a művelődési központ a Czigle-lánc díjjal kitüntetett ceglédi művészeket. Legutóbb Soltészné Lédeczi Judit, a Kossuth Gimnázium Leánykarának és a Kardos Pál Pedagógus Énekkarnak a karnagya volt a beszélgetőtársam.

- Meglepetésre a leánykar "előzött meg" minket a színpadon. Lélekszárnyaló énekük hatására egy mondat jutott az eszembe: "Itt ma angyalok énekeltek". - 1991-ben, Hollandiában írta ezt le csupa nagybetűvel az egyik zsűritag a pontozólapjára.

bővebben »

Kürti Béla 100 éves »
Kürti Béla 100 éves

November 10-én megtelt a Ceglédi Városháza Díszterme azon a születésnapi rendezvényen, melyet az önkormányzat szervezett Kürti Béla 100. születésnapja alkalmából. A hivatalos úton Kínában tartózkodó Takáts László polgármester távollétében Hegedüs Ágota alpolgármester köszöntötte a megjelenteket és átfogóan ismertette a az ünnepelt életútjának jelentősebb  szakaszait.

bővebben »

1 2 3 4 5 következő 10 »

ERASMUS+
PROJEKTEK
Oktatási Hivatal Bázisintézménye
www.bankvelem.hu
Minősített Tehetséggondozó Műhely
Elte ORIGO Referenciaiskola
PÉNZIRÁNYTŰ iskola
KÉSZPÉNZKÍMÉLŐ
PÉNZ7 iskola
INFO

Cím:

Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium

2700 Cegléd

Rákóczi út 46.

 

Ideiglenes telephely:

2700 Cegléd

Törteli út 42.

 

Telefon:

06-53/500 525

 

Email:

cklg@cklg.hu

 

OM azonosító:
032549

Tagozatkódok:

1001 Matematika

1002 Természettudományok
1003
Angol nyelv

1004 Német Nyelv

1005 Humán

1006 Informatika

1008 8 osztályos tagozat

tcld.net


Hány nap van hátra?
Nyári szünet:
2024.06.20 - 2024.09.01-ig
Még nap van hátra
SZAVAZÁS
Nincs megnyitott szavazás


Valid XHTML 1.0 Transitional

Érvényes CSS!

A lap 0.023 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | Impresszum
| A látogatók száma 2012.07.14-től összesen: 26563922 | Ebben a hónapban: 145990 | Ma: 2020 | jelenleg: 2 | Statisztika |