Ma 2024. április 21. vasárnap, Konrád napja van. - Holnap Csilla, Noémi napja lesz.
   

PROGRAMKERESŐ
 
Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Európai Uniós pályázatok
Határtalanul pályázatok

Határtalanul pályázatok


 

 A 7. d osztály tanulói a HAT-19-01-0718 projekt keretében a Felvidékre látogattak

 

Amikor a nyár elején a 7. d osztály tanulói meghallották a hírt, hogy az elmaradt osztálykirándulás mégis megszervezésre kerül, mindenkinek felcsillant a szeme. Nem gondolta volna közülünk senki, hogy mégis sikerül a Határtalanul! program keretein belül elutaznia az osztályunknak Kassára. Végül 21-en tudtunk részt venni az utazáson.

Augusztus 24-én reggel 8 órakor indult a busz egyenesen Felvidékre, melyen az osztályunk ismét összerázódott. Első úticélunk Buzita volt, ahol a helyi általános iskola fogadott bennünket. Bemutatták nekünk az intézményt: láthattunk az iskola gyümölcsösét, háztáji állatait és egy mezítlábas parkot is kipróbálhattunk. Ezután közös játékos és szellemi vetélkedőn vettünk részt. A vetélkedő után néhányan bemutattuk, hogy honnan érkeztünk: Ceglédről, a gimnáziumról, Ceglédbercelről és Tápióságról tartottunk rövid előadást. Következő állomásunk Borsi volt, ahol megtekintettük a kastélyt, II. Rákóczi Ferenc „szülőhelyét”. Első napunk utolsó programjaként elfoglaltuk szállásunkat Kassán egy kollégiumban. 

Másnap láthattuk a Rodostói ház mását Kassán, rövid városnézéssel egybekötve, valamint a kassai dómot csodálhattuk meg. Megkoszorúztuk az altemplomban II. Rákóczi Ferenc és Zrínyi Ilona sírját, a városban pedig Márai Sándor híres szobrát. A következő úticélunk Eperjes volt, ahol egy templomot néztünk meg, majd fagyiztunk. Mindezek után a szepesi várat másztuk meg. Bár a vár felújítás miatt zárva volt, a panoráma kárpótolt minket. A kis túra után Késmárkon egyórás szabad programot követően visszatértünk kassai szállásunkra.

Pénteken már fél nyolckor gurult velünk a busz: Sátoraljaújhelyen a Magyar Kálváriához utaztunk. Gábor bácsi volt az idegenvezetőnk, aki elmesélte nekünk a Kálvária történetét. Ezután Sárospatakra indultunk, ahol Zsuzsa néni egy történelem-földrajz-ének óra keretén belül bemutatta a vár egy részét. Ott megismerkedtünk az ágyúöntéssel, és egy varázslatos kiállítást is megcsodálhattunk. A kirándulást pedig egy rövid szerencsi városnézéssel zártuk.

Nagyon szépen köszönjük osztályfőnökünknek, Ócsainé Bükki Gabriella tanárnőnek, hogy az egész utazás alatt türelmesen, anyaként viselte gondunkat. Külön köszönjük Gaganetz Péter tanár úrnak a sok és izgalmas programot, és azt is, hogy ahol nem volt, ott idegenvezetőként megosztotta velünk tudását. Hálásak vagyunk a szülőknek és mindenkinek, aki segítette a kirándulásunk szervezését, lebonyolítását.

Az utazás mindenkinek nagyon tetszett, jól éreztük magunkat, az osztályközösségünk még jobban összekovácsolódott ezalatt a 3 nap alatt.